Známe to asi všichni, přesolená polévka, nevykynuté těsto a sražená šlehačka. Tady jsou moje tipy na to, jak z podobné šlamastyky ven. Samozřejmě, že ne vše je z mé hlavy nebo z mých zkušeností, na to vařím příliš krátkou dobu, ale moje maminka, to je pravá studnice „babských“ rad a kromě toho mám doma i vzácné zápisky mé babičky a prababičky. Takže dámy nebo i pánové, potřebujete radu, kterou jste zde nenašli? Pište, mailujte, komentujte, odpověď se určitě najde. ☺
Jablka nastrouhaná do štrúdlu nezhnědnou, pokud je pokapete citrónem, či jemnější limetkou.
Když chcete ovoce udržet dlouho čerstvé, proložte ho kopřivami nebo kapradím. Také brambory tak uchráníte před hnilobou.
Připalují-li se moučníky v troubě seshora, přikryjte je pečicím papírem. Pokud se připalují zespodu, dejte pod plech ještě jeden plech a zmírněte trošku teplotu.
Pokud cukroví při pečení praská, přidejte do trouby hrnek s vodou. Pára uzavře póry cukroví a zabrání popraskání.
Pokud cukroví nejde z formiček vyklopit, obráťte je a přikryjte mokrou utěrkou. Do těsta také přidávejte trochu sádla místo másla. Sádlo způsobuje, že je cukroví křehčí a po upečení jde i lépe vyklopit.